Nieuw: Flower Sprout

Hip hip hoera, de kolenfamilie heeft er een nieuwe telg bij. Spruitjes en boerenkool zijn de fiere mama en papa van Flower Sprout, een mini-kooltje met sierlijk krullende bladeren en groen-paarse schakeringen. De kleine spruit is verwekt in Groot-Brittannie en is nu ook bij ons verkrijgbaar.

Flower Sprout Flower Sprout Koolsoorten zijn onderling erg makkelijk te kruisen, omdat ze eigenlijk allemaal kweekvormen zijn van dezelfde plant, de oerkool. Daarom zijn er bijna geen genetische verschillen tussen bijvoorbeeld rode kool en bloemkool, hoewel ze er erg verschillend uitzien en smaken. Flower Sprouts zijn een kruising tussen spruitjes en boerenkool, en hebben zowel van 'mama' als 'papa' kenmerken meegekregen.

Net zoals het uiterlijk zit ook de smaak tussen beide koolsoorten in. De bittere smaak van traditionele spruitjes wordt een beetje afgezwakt door een zoete en notige koolsmaak. Misschien dat de 'krulspruitjes' daarom wel meer succes oogsten aan tafel. Je kan Flower Sprouts stomen, koken, bakken of wokken. Extra voordeel is dat ze veel sneller gaar zijn dan andere koolsoorten.

Ze zijn ook op hun best als er nog een krokante beet aanzit, en dan heb je genoeg aan 3 a 5 minuten gaartijd. Handig!

Flower sprouts zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 200 gram (ongeveer 40 flower sprouts per verpakking).